2.9.2019

Valoa metsän siimeksessä

Metsän hämärässä on jotakin mystistä: se on aivan oma maailmansa. Se piilottaa, kadottaa ja peittää asioita näkyviltä. Ehkä siksi katse etsiytyykin siellä helposti kohteisiin, joita auringon säde pääsee valaisemaan.

Katso vaikka!Auringonsäteet ovat kulkeutuneet oksien ja runkojen lomitse ja vihdoin saavuttaneet maanpinnan - ja puun juurella kasvavat sammaleet ja ruohontupot. Kuinka kaunista!


Auringon valo nostaa metsän hämärästä esiin erilaisia yksityiskohtia: sammaleisia kiviä, varpuja ja saniaisia. Erilaisia pehmeitä ja terävia muotoja, mutta myös kallion sileätä pintaa. Niitä nyt katselin ja kuvasin. Kytäjä-Usmin Natura -alueella, Hyvinkäällä.


Auringonvalo kallion pinnalla.

Saniaisia metsän siimeksessä, sen kosteammilla paikoilla.

Pehmeä sammalmatto on kuin suoraan satukirjasta. Se kutsuu levähtämään...


Pieniä puolukoita jäkälämättäällä.

Kuivemmilla paikoilla mustikan varvut saivat jo syysvärinsä...

Jäkälän hopeanharmaa väri on kaunis.


Hyvää alkavaa alkusyksyä kaikille!
12 kommenttia:

 1. Todellakin, kuin satumetsän kuvitusta. Hienoja kuvakulmia ja valon leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!:)
   Metsä on todellakin täynnä valon ja varjon leikkiä, kaikkialla.

   Poista
 2. Sinulla on todella silmää löytää kauneutta! Kaikki ovat ihania, mutta erityisesti ensimmäinen puhuttelee minua.
  Oletko lähettänyt kuviasi luontokuvakilpailuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt olla viisas ja julkaista vain se ensimmäinen kuva.:) Mutta todellakin, ekaan kuvaan voi kuvitella vaikka minkälaisia tarinoita, pidän siitä itsekin.
   Luontokuvakilpailuissa kuvien tekninen taso on aina korkea. Siellä voi pärjätä ja nousta esille, jos keksii jotakin uutta ja omaperäistä, jolla erottua joukosta. Sellaista kuvaa en ole vielä ottanut, joka täyttäisi edes ne omat vaatimukset.

   Poista
 3. Mahtavia kuvia - vaaleana hohtava jäkälä kutsuu minua aina :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minuakin!:) Jäkälän peittämät kalliot ihastuttavat aina yhtä paljon...

   Poista
 4. olipa yhteensattuma, tein juuri postauksen uusimastani varjopenkistä ja siihen tekemästäni pöllireunuksesta. rakastan myös sammalia, jäkälää, auringon leikkiä lehdistössä...kuvasi ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ilona!:)
   Sammaleet ja jäkälät ovat ihania! Minulla on kantopuutarhaprojekti kesken ja aikamoinen kasa sammalpaakkuja odottamassa, että saisin ensin yhden valtavan sammaleisen kannon kaivettua maasta ylös. Mutta se mokoma ei ole ollenkaan laho vielä, vaan tiukasti maassa kiinni. Saa nähdä miten käy...
   Vilkaisin kiireessä pikaisesti pöllejäsi, ja ne olivat ihania!<3 Palaan illalla tutkimaan aikaansaannoksiasi oikein ajan kanssa.

   Poista
 5. Hienoja kuvia. Harvemmin metsää kuvataan, mutta kyllä sieltä paljon kuvattavaa löytyy, etenkin kun keskittyy yksityiskohtiin! Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä yksityiskohtia sieltä metsästä sitten löytyykin ns. pilvin pimein - kuten puutarhastakin.
   Ihanaa alkavaa syksyä sinullekin!:)

   Poista
 6. Kiitos, Päivi!<3 Arvostan todella sanojasi, varsinkin kun olen aina ihaillut varsinkin ihania merimaisemakuviasi. Ne, jos mitkä, ovat kuin ammattilaisen kuvia.

  VastaaPoista